De bouw van een boulderhal...

Anderhalf jaar lang zijn we bezig geweest om een boulderhal te starten, je droomt van het moment dat je eindelijk kunt beginnen met bouwen...

 

Nou ik kan je vertellen dat moment is aangebroken. Sinds december komen we elke avond thuis met zaagsel in onze kleren en een stijf kapsel van alle stof. Eind februari komt Salvatore onze klimwanden bouwen, wij willen ervoor zorgen dat voor die tijd de bar, de winkel, de verdieping en de kleedkamers al helemaal af zijn. Maarja...waar begin je?

 

De hal waarin we aan het bouwen zijn was een oude Bowlshal, niemand weet precies wat dat is... maar blijkbaar heb je er een enorme betonnen vloer en een super grote betonnen rand en gleuf voor nodig. Een van onze eerste klussen was het wegslopen van deze rand, een zware klus want die sloophamer was bijna zwaarder dan ik zelf. De eerste houten bouwwerkjes die we hebben gemaakt waren de winkel (het lijkt een beetje op een ski-hutje) en het kantoortje. We vinden de witte muren niet zo gezellig en het hout zorgt voor veel meer sfeer. 

 

Inmiddels is ook de bar gebouwd en zijn we bezig met de bekleding daarvan. Ijzeren platen op de voorkant en bakstenen tegen de muur. Een deel van de betonnen Bowlsrand konden we mooi gebruiken om te dienen als voetensteun. We zaten zo in de bar-bouw-flow dat we besloten ook nog een bar te maken die uitkijkt op de hal. Met vakken aan de andere kant waar je straks mooi je tas in kwijt kunt. 

 

Dankzij de hulp van familie, vrienden en klimmers via facebook hebben we al een bargedeelte neer gezet waar we trots op zijn. De komende weken zullen we ons vooral bezig houden met het afwerken van de bar. Zo moeten we bijvoorbeeld nog veel schilderen en lakken. Daarnaast moeten de verdieping en de kleedkamers ook nog gebouwd worden.

 

Om de bouw te volgen kun je ook een kijkje nemen op onze facebookpagina IMPACT Boulderhal. Bijna dagelijks plaatsen we een update van de klusjes die gedaan zijn.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Tien � (dinsdag, 17 januari 2017 20:26)

  Super leuk stuk geschreven! Ziet er fantastisch uit...kan niet wachten tot de opening!

 • #2

  Max (woensdag, 25 januari 2017 14:23)

  Finalmente si parte :-)

 • #3

  DJ (woensdag, 25 januari 2017 14:27)

  Woow toppers, dat ziet er al weer een heel stuk fraaier uit.
  Heel mooi en succes!!

 • #4

  Roel (dinsdag, 07 februari 2017 22:33)

  Wow ik wist niet dat er een boulderhal in Almere komt. Was zaterdag in Gropo (Groningen) maar Impact is op de fiets te doen. TOP!