Impact Boulderhal

De boulderhal in Almere! Er zijn 7 verschillende niveau's zodat er voor zowel de beginner als ervaren boulderaar genoeg te oefenen en te trainen valt. Train je spierballen extra groot in het trainingshok en ontspan volledig in de yoga ruimte. Als je helemaal klaar bent met al je oefeningen en boulders kun je terecht in de Impact bar voor wat lekkers te eten of drinken of voor een gezellig potje pool!

WANDEN

De wanden van Impact

 

Aan de linkerkant, gezien vanuit de bar, hebben we vooral rechte stukken met plaat. Helemaal achterin kom je bij een tunneltje waardoor je naar de fitnessruimte en een kinder-speelgedeelte kunt komen. Na de tunnel volgt er een grot met een vet dak en daarna een overhang van ongeveer 55 graden! Aan de voorkant als echte Eye-catcher hebben we een highball. We kunnen niet wachten om hier vette boulders op te bouwen, maar tegelijkertijd word je er bijna bang van als je er alleen al naar kijkt. Na de 5 meter hoge voorkant kun je boulderen in een langgerekt dak met een enorme plaat, of je kunt er weer voor kiezen om op z'n kop door de arch te klimmen. Het rechter gedeelte, bekeken vanuit de bar, is vervolgens weer iets minder overhangend, maar wel super hoog. Verschillende delen zijn top-outs, je kunt de boulder helemaal uitklimmen en komt achter de wand op een pad terecht.

 

Wij vinden het nu al wanden met een uitdaging en perfect om te oefenen voor buiten (daar zijn ook niet alle boulders maximaal 4 meter). Voor de beginnende boulderaars: geen angst! De wanden komen wel tot aan het dak, maar dit betekent dus niet dat alle boulders daadwerkelijk zo hoog worden. 

BAR

Relaxen in de Impact bar

 

In de Impact bar kun je na het boulderen genieten van een heerlijk biertje van de tap. Op tap hebben wij nu Hertog Jan pils, weizener en lentebok en ook Leffe blond. Je kunt een IPA bestellen van Goose of voor een Bastaard gaan (de radler van Hertog Jan). Wil je je tap-biertje gratis probeer dan een keer de boulderbiercampus!

Drink je geen bier dan kun je gaan voor een echte Coca-cola, fanta, ice tea en vele andere fris soorten.

Kom je 's ochtends boulderen dan staan de latte macchiato's en cappuccino's van Illy voor je klaar.

 

Om de boulder trek te stillen kun je op de loungebank relaxen en pauze houden met een tosti, reep, snackplank of een ander hapje. 

SHOP

Winkelen in de Impact shop

 

Heb jij nog geen eigen klimschoenen of mis je nog een goede boulder broek? Dan kun je terecht in onze shop. 

 

Op dit moment verkopen wij klimschoenen van Madrock, dit assortiment wordt binnenkort uitgebreid met schoenen van Fiveten. 

Leggings, broeken en shirtjes van Nihil zijn verkrijgbaar, de soepele stof en fijne pasvorm zorgen dat je lekker vrij kunt bewegen. 

Wil je een echt Impact shirtje? Ook van ons eigen merk hangen er shirtjes en sweaters in de winkel. 

 

Pof, trainingsbanden, pofzakken en binnenkort tape en grepenborsteltjes zijn ook in de winkel te vinden.


TRAININGSHOK

Trainen

 

Ons trainingshok bestaat uit drie trainingswanden die 45, 30 en 20 graden overhangend zijn. Op de middelste wand op de foto is het moonboard te zien. Dit is een trainingswand die bestaat uit vaste series grepen, dit is over de hele wereld hetzelfde. Met behulp van de app of de kaarten die in de trainingruimte hangen kun je boulders bedacht door allerlei mensen over de hele wereld uitproberen. 

 

In het trainingshok kun je ook gebruik maken van de optrekstangen, gewichten en diverse fitnessapparaten. Aan de campusborden en stickboards wordt op dit moment gewerkt.

YOGA

De Impact zen yoga ruimte

 

Wil je na het boulderen je spieren stretchen of zelfstandig wat andere yoga oefeningen doen? Dat kan in de yoga ruimte. Matjes en yogablocks liggen voor je klaar. Wierook budha's en de geschilderde bloesem maken de yoga sfeer compleet en zorgen ervoor dat je even helemaal tot rust kunt komen. 

 

Vanaf 10 september starten de yoga lessen. Elke zondag ochtend van 9.30 uur tot 10.45 uur en maandag van 18.30 uur tot 19.30 uur kun je een yoga les volgen van Halima. De kosten voor een yoga les zijn 5 euro en de les gaat door vanaf 5 personen. Graag aanmelden via de mail.

TOOKA TEMPLE

De Tooka Temple

 

Voor de kleine klimmers en avonturiers hebben wij de Tooka Temple gebouwd. Sinds 18 november 2017 is deze geopend. Deze boulderwand is een stukje lager dan de andere wanden zodat de ouders hun kinderen goed naar boven kunnen begeleiden. Er zitten kinderroutes op de wanden waar je bovenop kunt klimmen. Eenmaal bovenop de tempel kun je via donkere gangetjes en glijbanen weer naar beneden. Bang in het donker? Echte schatzoekers nemen dan een hoofdlampje mee.