Impact Boulderhal

De boulderhal in Almere! Er zijn 7 verschillende niveau's zodat er voor zowel de beginner als ervaren boulderaar genoeg te oefenen en te trainen valt. De kleine klimmers kunnen terecht bij de Tooka Temple en de sterke boulderaar kan een poging wagen op de 60 graden wand. Als je helemaal klaar bent met al je oefeningen en boulders kun je terecht in de Impact bar voor wat lekkers te eten of drinken of voor een gezellig potje pool!

wanden

De wanden van Impact

 

Aan de linkerkant, gezien vanuit de bar, hebben we de plaat (liggende wand) en rechte wanden. Na de tunnel om bij de Tooka Temple te komen, volgt er een grot met een vet dak en daarna een overhang van ongeveer 55 graden!

Aan de voorkant als Eye-catcher is er een highball (erg hoge) boulderwand. 

Na de 5 meter hoge highball kun je boulderen in een langgerekt dak met een enorme plaat.

Het rechter gedeelte, bekeken vanuit de bar, is vervolgens weer iets minder overhangend, maar wel super hoog. Verschillende delen zijn top-outs, je kunt de boulder helemaal uitklimmen en komt achter de wand op een pad terecht.

 

Alle wanden hebben hun eigen uitdaging en zijn door de top-outs perfect om te oefenen voor het boulderen buiten.

 

Voor de beginnende boulderaars: geen angst! De wanden komen wel tot aan het dak, maar dit betekent niet dat alle boulders zo hoog  gebouwd worden. 

bar

Relaxen in de Impact bar

 

In de Impact bar kun je na het boulderen genieten van een heerlijk biertje van de tap. Op tap hebben wij nu Hertog Jan pils, weizener en rosebier, daarnaast hebben we Leffe blond. Je kunt een IPA bestellen van Goose of voor een verfrissende cocktail gaan. 

Wil je je tap-biertje graag winnen probeer dan een keer de boulderbiercampus!

 

We hebben natuurlijk ook niet alcoholische dranken zoals Coca-cola, fanta, ice tea en vele andere soorten.

Kom je 's ochtends boulderen dan staan de latte macchiato's en cappuccino's van Illy voor je klaar.

 

Om de bouldertrek te stillen kun je op de loungebank relaxen en pauze houden met een tosti, vlampanini, reep, of een ander hapje. 

shop

Winkelen in de Impact shop

 

Heb jij nog geen eigen klimschoenen of mis je nog een goede boulder broek? Dan kun je terecht in onze shop. 

 

Op dit moment verkopen wij klimschoenen van Madrock, Five Ten en La Sportiva.

 

Leggings, broeken en shirtjes van 3rd Rock zijn verkrijgbaar, de soepele stof en fijne pasvorm zorgen dat je lekker vrij kunt bewegen. 

Wil je een echt Impact shirtje? Ook van ons eigen merk hangen er shirtjes en sweaters in de winkel. 

 

Pof, trainingsbanden, pofzakken en tape en grepenborsteltjes zijn ook in de winkel te vinden.


trainingshok

Trainen

 

Ons trainingshok bestaat uit drie trainingswanden die 60, 40, 30 en 20 graden overhangend zijn. Op de foto is de 60 graden wand te zien. In de Stokt-app kun je zelf boulders maken op een van onze trainingswanden. 

 

Op de 40 graden overhellende wand is een moonboard te vinden. Dit is een trainingswand die bestaat uit vaste series grepen, dit is over de hele wereld hetzelfde. Met behulp van de app kun je boulders klimmen die bedacht zijn door mensen over de hele wereld.  

tooka temple

De Tooka Temple

 

Voor de kleine klimmers en avonturiers hebben wij de Tooka Temple gebouwd. Sinds 18 november 2017 is deze geopend. Deze boulderwand is een stukje lager dan de andere wanden zodat de ouders hun kinderen goed naar boven kunnen begeleiden. Er zitten kinderroutes op de wanden waar je bovenop kunt klimmen. Eenmaal bovenop de tempel kun je via donkere gangetjes en glijbanen weer naar beneden.

 

Bang in het donker? Echte schatzoekers nemen dan een hoofdlampje mee.